Nevelwouden in Ecuador

In het noorden van Ecuador planten we tropisch nevelwoud aan waarbij de keuze gaat naar biodiverse bosaanleg met inheemse boomsoorten en met grote aandacht voor de sociale aspecten van het nieuwe bos zoals de meerwaarde voor de lokale gemeenschappen.

 • Reeds aangeplant gebied30 hectare
 • Verschillende boomsoorten

  Alle boomsoorten zijn inheems. De soort komt er van nature - dat wil zeggen spontaan en zonder menselijke invloed - in het gebied voor.

  40
 • Ton CO2-opslag per hectare per jaar

  Uitgedrukt in ton CO2-eq. Dit is een rekeneenheid om de bijdrage van broeikasgassen aan het broeikaseffect onderling te kunnen vergelijken. Het is gebaseerd op het ‘Global Warming Potential’ (GWP) - dat is de mate waarin een gas bijdraagt aan het broeikaseffect.

  20,25
 • Reeds geplante bomen22 576
 • Vogelsoorten in de regio

  Op één plek in deze regio kan je maar liefst 450 verschillende vogelsoorten observeren.

  450
 • Compensatietermijn

  Na deze termijn zal het equivalent van jouw CO2-uitstoot uit de lucht zijn gehaald door onze aangeplante bomen.

  20 jaar

Regio Pichincha, Ecuador

De eerste Treecological-bossen groeien in Ecuador. In het noorden van het land, in de provincie Pichincha, plantten we al 30 hectare tropisch nevelwoud aan. De Treecological-bossen in Ecuador bevinden zich in de bioregio Chocó-Andes, bekend voor zijn grote biodiversiteit en hoge graad aan endemisme (soorten die alleen daar voorkomen).

Bescherm de toekan, 
kolibrie en brilbeer

Door jouw CO2-uitstoot te compenseren en te kiezen voor dit project, help je mee aan de bescherming van een van ‘s werelds meest diverse habitats. De rijkdom aan planten- en diersoorten in de bioregio Chocó-Andes is immens. De kolibrie, de toekan en de brilbeer zijn drie van de meest geliefde bewoners van deze bossen. In deze regio werkt BOS+ nauw samen Mindo Cloudforest Foundation, een ervaren Ecuadoraanse non-profit organisatie die zich bezig houdt met het beschermen van kritisch bedreigde natuurlijke habitats in Ecuador.

“We nemen heel wat acties om onze duurzaamheid te verhogen en onze CO2-voetafdruk te beperken. Wij investeren daarbij ook in initiatieven voor koolstofcompensatie.”

Telenet

Mediabedrijf

Heb je vragen of wil je meer weten over onze andere projecten? 
Wij zijn benieuwd naar jouw feedback.

Steun dit project

Wil jij dit project steunen en mee aan de basis liggen van de aanplanting van Treecological-bossen in Ecuador? Ga dan naar onze calculator, bereken je uitstoot, maak een gift en wij doen de rest.