Peru

In het noorden van Peru bespoedigt Treecological het herstel van de aangetaste gronden en bossen door boompjes te beschermen die door natuurlijke regeneratie tot stand komen.

De droogbossen in de regio van Piura zijn misschien niet zo bekend als de vochtige tropische bossen, maar zijn daarom niet minder kostbaar: ze herbergen een rijke biodiversiteit met plantensoorten die essentieel zijn voor de lokale gemeenschappen.

 • Oppervlakte beschermd gebied1500 hectare
 • Ton CO2-opslag per hectare per jaar

  Uitgedrukt in ton CO2-eq. Dit is een rekeneenheid om de bijdrage van broeikasgassen aan het broeikaseffect onderling te kunnen vergelijken. Het is gebaseerd op het ‘Global Warming Potential’ (GWP) - dat is de mate waarin een gas bijdraagt aan het broeikaseffect.

  2,5
 • Partnerorganisaties in PeruCecobosque & Aider
 • Emblematische vogelsoortSpiegeltroepiaal
 • Compensatietermijn

  Na deze termijn zal het equivalent van jouw CO2-uitstoot uit de lucht zijn gehaald door onze aangeplante bomen.

  1 tot 20 jaar
 • Emblematische boomsoortPalo Santo


Regio Piura, Peru

De regio rond Piura in het noorden van Peru is minder bekend om zijn bossen. Nochtans strekt het droogbos in deze regio zich uit over een oppervlakte van maar liefst 41.300 km² .

Een van de belangrijkste activiteiten van de gemeenschappen voor hun levensonderhoud is de geitenhouderij. Helaas zijn geiten verzot op jonge bomen, waardoor delen van het bos zonder regeneratie achterblijven.

Het Treecological-project zet in op innovatieve alternatieven voor zowel de bescherming van deze jonge bomen als het ontwikkelen van nieuwe vormen van inkomsten voor lokale gezinnen.

Bescherm het droogbos in Peru

Door jouw CO2-uitstoot te compenseren en te kiezen voor dit project draag je bij tot de redding van een waardevol deel van het droogbos in de regio van Piura.

Door de acute droogteperiodes die de regio de laatste tijd doormaakt, treed de onverbiddelijke verwoestijning verder op. Door de bescherming van jonge boompjes blaast dit project nieuw leven in een dorre omgeving van maar liefst 967 hectare, tweemaal de oppervlakte van het Hallerbos.

BOS+ werkt samen met de Peruaanse vereniging van boerengemeenschappen AIDER en CECOBOSQUE. Voor hen is dit meer dan een CO2-project, het is een strijd om te overleven in harmonie met hun omgeving. Geef leven aan de emblematische johannesbroodboom, de kustvos of de kiekendief, zodat zij kunnen blijven leven in dit kostbare ecosysteem.  

“We nemen heel wat acties om onze duurzaamheid te verhogen en onze CO2-voetafdruk te beperken. Wij investeren daarbij ook in initiatieven voor koolstofcompensatie.”

Telenet

Mediabedrijf

Heb je vragen of wil je meer weten over onze andere projecten? 
Wij zijn benieuwd naar jouw feedback.

Steun dit project

Wil jij dit project steunen en mee aan de basis liggen van de herstel van de Treecological-droogbossen in Peru? Ga dan naar onze calculator, bereken je uitstoot, maak een gift en wij doen de rest.