Bedrijven

Wil je werk maken van je klimaatstrategie of wens je een berekening op maat? Contacteer ons.

Deze bedrijven maakten al eerder gebruik van Treecological:

Ancienne Belgique (AB)

“AB draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. We beseffen dat concerten organiseren een belangrijke impact heeft op het leefmilieu. We proberen in de culturele sector een voorbeeld te zijn van hoe je op een zo duurzaam mogelijke manier kan doen, er is heel wat mogelijk. Zo zijn we er in geslaagd om het aandeel van de verplaatsing per auto naar AB bij de 300.000 jaarlijkse bezoekers terug te brengen van meer dan 70% naar ongeveer 50%. Door de focus te leggen op vegetarisch eten hebben we al menig artiest-carnivoor kunnen overtuigen dat veggie ook lekker kan zijn.”

“Voor de verplaatsingen naar het buitenland gebruiken we de trein en de enkele keren dat onze medewerkers toch het vliegtuig moeten nemen, compenseren we graag onze CO2 -uitstoot via Treecological.”


Dirk De Clippeleir – Algemeen Directeur AB

Telenet

“We nemen heel wat acties om onze duurzaamheid te verhogen en onze CO2 voetafdruk te beperken. Wij investeren daarbij ook in initiatieven voor koolstofcompensatie. Sinds 2011 werken we structureel samen met BOS+ dat – samen met plaatselijke ngo’s – investeert in een duurzaam herbebossingsproject in Ecuador.  Een mooi project, met een positieve milieu-impact en een sterke sociale dimensie.” 

Ineke Rampart – Corporate Affairs Director Telenet

Kriskras reizen

“Het hele organisatiebeleid van KrisKras is duurzaam. We kiezen er bijvoorbeeld bewust voor om niet meer dan 40% van onze reizen te organiseren naar verre bestemmingen. 50% van onze activiteiten (reizen, weekends, daguistappen) gaan over land of water.

Als sluitstuk van een duurzaam transportbeleid compenseren we de CO2-uitstoot van alle minibusreizen en de CO2-uitstoot van de vliegreizen van onze reisbegeleiders via Treecological. We stimuleren deelnemers om dit ook voor hun eigen reizen te doen.”

Veerle Devillé – Duurzaamheidsverantwoordelijke Kriskras